Tulajdonságok

Go down

Tulajdonságok

Témanyitás by Nezu on Pént. Jan. 19, 2018 10:11 am

Tulajdonságok működése

Mindenkinek megvan a maga határa, a tulajdonságaink pedig arra hivatottak, hogy vizuálisan is nyomom követhessük ezeket, és egy pontosabb képet adjon arról, mit tud, és mit nem tud megtenni a játéktéren belül és azon kívül egy jetékos. A tulajdonságok külön-külön rendelkeznek egy fokozati (Tier) szinttel, ami E<D<C<B<A<S Tier-be sorolhatóak be. Ezek a Tier-ek szabják meg, hogy az adott szinten egy karakter mit tud végre hajtani. Fontos szem előtt tartani, hogy bár a legtöbb ember rendelkezik valamilyen szuper képességgel, ettől független ember marad, így tulajdonságok szintje önmagában nem emelhető a  C szint fölé, ami alól az irányítás az egyetlen kivétel.
Észben kell tartani azt is, hogy bizonyos dolgokra nem leszel automatikusan képes, csak azért mert elérted a szükséges Tiert. Egyrészt a karakter hű kijátszása ami fontos. Csak egy példa. Attól, hogy a karaktered nagyon ügyes és képes mesteri módon forgatni a kardot még nem fog versenyzőket megszégyenítő módon vezetni, ha még soha életében nem is ült volán mögött. A másik fontos tényező, hogy a Quirk által képes vagy-e emberfeletti erőt vagy épp mozgékonyságot elérni. Vegyük példának Todoroki tűz manipulációs képességét. Tegyük fel, hogy az ereje S tieren, van így hatalmas pusztító erőt képvisel a képessége által. Ám ettől független nem lesz fizikailag erősebb egy hasonló körülmények között élő Tinédzsernél.
Ugyanakkor a tulajdonságok átfedésben vannak egymással. A sikeres támadáshoz nem elég csak csupán magas erővel rendelkezni, de el is kell tudnunk találni az ellenfelet, így a mozgékonyság vagy épp az ügyesség is legalább olyan fontos, ám pusztán mozgékonysággal sem tudjuk elkerülni a végtelenségig az ellenfél támadását: Itt jön be a kitartás, aminek szintén jónak kell lennie ha sokáig akarja az ember elkerülni az ellenfelet stb.

Tulajdonságok típusai

Erő:
A tulajdonság egyrészt a nyers fizikai erőt mutatja, milyen nehéz tárgyakat vagyunk képesek felemelni és milyen messzire tudjuk eldobni, vagy hogy mekkorát tudunk ugrani. Emellett viszont a quirk támadó erejét is ezzel mérjük, ami nem feltétlen egyenlő a karakter fizikumával. Minél nagyobb a különbség az erő és a másik kitartása között, annál könnyebben vagy annál nehezebben tudjuk áttörni annak védelmét.
Tehát az erő ellen a kitartást kell nézni. Az erő a támadás, a kitartás a védelem.
Tier szintek:

Elme:
Az elme meghatározza az alapvető tudásunkat. Ahhoz, hogy például fel tudjunk törni egy számítógépet, vagy megtanuljuk a különféle eszközök építését elengedhetetlen a fejlesztése. De szintén meghatározza az akaraterőnket, ami segít, hogy ellent tudjunk állni az olyan képességeknek amik kifejezetten az elmét támadják, de a fájdalomküszöbünket is ezáltal tudjuk növelni. Ahhoz, hogy megtanuljuk a különféle fegyverek és felszerelések készítésének módját, szintén erre a tulajdonságra lesz szükségünk.
Tehát az elme speciális támadásoknál a védelem szerepét veszi fel, illetve bizonyos tettek sikerességét, valamint a saját tárgyak készítését befolyásolja a szintje.

Ügyesség:
Ahhoz, hogy képesek legyünk bizonyos eszközök, fegyverek és járművek hatékony használatát elsajátítani mindenképp szükségünk van az ügyességre. Az ügyesség ezeken felül a támadásaink pontosságát is befolyásolja. Ha nem is vagyunk kellően mozgékonyak, magasabb ügyességgel, nagyobb eséllyel fog találni a támadás.
Tehát harcban ha valamilyen fegyvert vagy más egyéb eszközt , illetve ha nagy távolságra ható quirket használunk, az ügyességet mérjük a többi tulajdonsághoz.

Mozgékonyság:
A mozgékonyság szintén több dologra terjed ki. Azon felül, hogy például milyen gyorsan tudsz futni vagy mennyire gyorsak a támadásaid, azt is meghatározza, hogy például mennyire vagy akrobatikus vagy mennyire rugalmas a tested. Ezen felül a reflexeidet is ez a tulajdonság határozza meg így ha szeretnél érintetlenül átvészelni egy csatát nem árt erre is rá gyúrni. Minél mozgékonyabb vagy a másikhoz képest annál könnyebben tudod elkerülni az ellenfél cselekedeteit.
Tehát fizikai támadásoknál (erő) ezt is figyelembe kell venni. Ha a kitartás az elhárítás, a mozgékonyság a kikerülés sikerességét mutatja meg.

Kitartás:
A kitartással a tűrőképességeink határát tolhatjuk. Minél magasabb, annál nehezebben fáradunk, illetve annál tovább vagyunk képesek elviselni az ellenfél támadásait. De az olyan egyszerű dolgokra is kiterjed, hogy például egy nehezebb tárgyat milyen sokáig vagyunk képesek megtartani, vagy mennyi ideig bírjuk levegő nélkül. A kitartás más szóval a fittség. Tehát ez mutatja meg, hogy mennyire nagy az állóképességünk, tűrőképességünk.


Irányitás:
Minden Quirknek megvan a maga határa és ahhoz, hogy ezeket kitoljuk, és minél hatékonyabban tudjuk használni, az irányításra van szükségünk.  A tulajdonság meghatározza , hogy  hányszor tudjuk használni képességünket mielőtt még többet ártana nekünk, mint amit segítene. Ahhoz, hogy legyen egy tulajdonságunk C Tier fölött (vagy egy tulajdonságunk C tier fölé fejlődjön), az irányításnak is magasabbnak kell lennie ennél. De azt is befolyásolja, milyen ügyesen tudjuk azt használni. Azonban érdemes észben tartani, hogy a Quirk hatékony bevetéséhez önmagában ez még kevés. Talán ez a tulajdonság az, amit a legjobban befolyásol a többi. Hiába tudunk  mindent elhamvasztó  tűzlabdákat dobálni, ha képtelenek vagyunk eltalálni a célpontot (ügyesség) vagy hiába rendelkezünk emberfeletti erővel, ha egy ütéssel nem csak az ellenfelet zúzzuk porrá de a csontjainkat is.

Alap tulajdonságok Tier szint szerint

Mivel senkit nem szeretnénk túlzottan korlátozni abban, hogy milyen karaktert csináljon, így az egyes tulajdonságokat nem egyesével határozzuk meg, hanem egy nagy átlagban, hogy mégis legyen mire támaszkodni. Ez alól az irányítás, ami kivételt képez, ugyanis az egy speciális tulajdonságnak számít.


E: Az átlag alatti kategória. Az ezen a szinten lévő tulajdonságok még nagyon kiforratlanok. A támadásaid ereje elenyésző, és szinte veszélytelen, a mozgásod és reflexeid pedig lassúak. A tested gyenge és esetlen. Könnyen fáradsz és sérülsz, a különféle eszközök használatával pedig még csak most ismerkedsz. Összességében elmondható, hogy az ebbe a kategóriába tartozó tulajdonságok egyelőre haszontalanok.

D: Látványosan érzékelhető fejlődés, de még mindig csak ismerkedsz a határaiddal. A támadásaid erősek, de nem jelentenek komoly veszélyt. Egyre jobb vagy az általad választott ágazatokban, mint a különféle fegyverek forgatása, járművek használata, vagy építése, vagy akár sérültek ellátása stb. Viszont még mindig a tanuló fázisban vagy. A tested már sokkal ellenállóbb, nagyobb a tűrőképességed, ami azt jelenti, hogy védelmed is sokkal erősebb. Akár a testtömegednek megfelelő súlyt is meg tudsz kissé emelni nagyobb erőfeszítések árán. Sokkal tovább tudsz futni. A mozgásod gyors, de még bőven a követhető és reagálható kategória. (értve az egyes tierekben)

C: Valahol az átlagos ember és az átlag feletti átmenet. A támadásaid gyorsak és veszélyesek lehetnek főleg a nálad kevésbé tehetségesek számára. Az általad választott ágazatokban pedig nem csak tehetséges vagy, de lassan a profi szinten állsz. A tested ellenálló, komolyabb támadásokat is képes vagy elviselni és huzamosabb ideig is képes vagy egy állandó sebességet fenntartani anélkül, hogy elfáradnál. Nehezebb tárgyakat, mint mondjuk egy szekrény is képes vagy kissé megemelni komolyabb erőfeszítés nélkül. A tulajdonságaid, ha még nem is érték el az emberi határt de közelítenek hozzá.

B: Ezen a szinten már elérted az emberi határt, talán már akár túl is léptél rajta. Olyan dolgokra is képes lehetsz, amire egy átlag ember nem. A támadásaidra már csak nehezen képes reagálni olyasvalaki, aki ezen a szint alatt tartózkodik és nemcsak a célpontban, de környezetében is képes lehetsz kisebb károkat okozni. A kitartásod hosszú távon is töretlen,a védelmedet elég nehéz áttörni és úgy alapvetően kevésbé vagy sérülékeny, a tudásod pedig széles körben kiterjed rengeteg mindenre, olyanokra is amit egyébként akár évekig tanul az ember. (Szükséges irányítás szint B)

A: Egyértelműen az emberi határ felett vannak. Ezek a tulajdonságok már a szuper humán kategóriába esnek. Olyan dolgokra is képes lehetsz, amikre az átlag soha. Egy autó felemelése, követhetetlenül gyors mozgás, vagy olyan tudásszint, amiről egyesek csak álmodoznak. (Szükséges irányítás szint A)

S:  A szint, ami még a profi hősök között is ritka és felülemelkedik a fizika törvényein. Az ilyen emberek képesek akár egy fél várost is lerombolni egymagukban, páratlan gyorsaságuk vagy épp szívósságuk szinte legyőzhetetlenné teszik mások számára, ügyességük és tudásuk pedig nem ismer határokat. (Szükséges irányítás szint S)

Irányítás szint:
Az irányítás az egyetlen olyan tulajdonság, amit megkötések nélkül képesek vagyunk fejleszteni. A quirk szinte minden tulajdonságunkat befolyásolják és képesek feljavítani azokat. Csak összehasonlításképp, egy olyan embernek, aki nem rendelkezik quirkel, évekbe telhet ugyan azt a szintet elérni, mint aki rendelkezik. Persze ennek is megvan a maga határa és minden quirk rendelkezik valamilyen hátránnyal vagy határral.

E: Ugyan képes vagy használni a képességed, de azt csak minimális mértékben. Egy, maximum két(a második használatnál már jelentkeznek "tünetek") egymást követő használat után már előjönnek a hátrányai és a határainak átlépése súlyos következményekkel járhat. Legfeljebb egy darab C és két darab D Tierü alaptulajdonságod lehet.

D: Egyre természetesebben használod a képességed, de még messze nem vagy képes teljes mértékben kihasználni. 3-4 egymást követő használat után már jelentkeznek rajtad a "tünetei" viszont egyre kiterjedtebben tudod használni. Legfeljebb három darab C  Tierü alaptulajdonságod lehet.

C: Tapasztalt quirk használó vagy és mostanra teljes mértékben a részeddé vált, bár még mindig okozhat meglepetést vagy sülhet el balul. 5-6 alkalommal is képes vagy egyhuzamban is használni. Legfeljebb négy darab C tierü alaptulajdonságod lehet.

B: A profi hősök belépő szintje, itt már ritkán hibázol, ha a képességedről van szó hétszer-nyolcszor is képes vagy egyhuzamban használni. Legfeljebb két B alaptulajdonságod lehet

A:Tökéletes uralmad van a Quirk felett. Ismered minden erősségét és gyengeségét és a legtöbb helyzetben képes vagy a maximumot kihozni belőle. Kilencszer-tízszer is képes vagy használni szünet nélkül. Legfeljebb egy A, három B  tierü alaptulajdonságod lehet

S:Azoknak az embereknek, akik eljutnak erre a szintre már nincs ismert korlátai. Legfeljebb egy S, két A tierü alaptulajdonságod lehet.


Tulajdonságok fejlesztése

A tulajdonságok fejlesztése az oldalon nem a hagyományos pont elosztásos módon történik, hanem játékosok aktivitásától függ. Ahhoz, hogy szintet léphessen egy meghatározott számú játékkal kell rendelkeznie majd ezek után, kérvényezheti a szintlépést, amit staff elbírál (az írásaid alapján, hogy mennyire vagy karakter hű stb. Minél nagyobb szintre szeretnél eljutni annál nagyobbak az elvárások). Egész játéknak csak a befejezett játékok számítanak, ha elérik az öt kört akkor fél játéknak. Ugyan az a játék értelemszerűen nem használható fel több szintlépéshez.
Szintlépéshez szükséges játékok:
E--->D: 1 mesélő által lemesélt játék és 3 egyéb játék.
D--->C 3 mesélő által lemesélt játék és 6 egyéb játék
C--->B 6 mesélő által lemesélt játék és 12 egyéb játék
B--->A 12 mesélő által lemesélt játék és 24 egyéb játék
A--->S 27 mesélő által lemesélt játék és 55 egyéb játék
Nezu
Nezu
Admin

Posts : 98
Reputation : 3
Join date : 2017. Dec. 06.

Character sheet
Játékstílus :
Yen: 99999999

Felhasználó profiljának megtekintése http://bokunoheroacademy.forumotion.com

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.