Játékszabályok

Go down

Játékszabályok

Témanyitás by Nezu on Szomb. Jan. 13, 2018 3:59 am

Alap játékszabályok


- Az avatar képed az egység kedvéért 200 pixel széles, és 300 pixel magas legyen. Ha ennél több, kicsúszik az oldalról és belelóg a postokba.

- A játéktéren a minimum szókövetelmény, 250 szó. Ha időnként esetleg mégsem sikerül még nincs nagy gond, legrosszabb esetben megkérnek, hogy toldj még hozzá pár sort, azonban ha rendszeres, akkor azért komolyabb büntetés jár.

- A játéktéren és úgy általánosságban elvárjuk a szép helyesírást és fogalmazást, ezért kérünk, hogy erre ügyelj! Bár a böngészőben legtöbb esetben van helyesírás ellenőrző, célszerű előbb egy szövegszerkesztőben, például Microsoft Wordben vagy OppenOfficeban megírni a postot, majd ez után küldeni be.

- Ügyelj arra, hogy ne keverd össze a saját tudásod a karakteredével (Metázást). Attól, hogy te tudsz valamit, nem biztos, hogy a karaktered is birtokában van ennek. Ez a leggyakrabban a „gondolatolvasásban” mutatkozik meg, illetve abban, mikor a játékos beleolvas más postokba és az ott megtudott infókat a karakter is tudja vagy utólagosan belemagyarázza, hogy miért is tudhatja. Semmi esetre sem elfogadott. Figyelmeztetés és kötelező átírás jár érte.

- A "plot armorral" való visszaélést büntetjük. Alapvetően karakterhalál csak a karakter tulajdonosának engedélyével történhet, ám ha ezzel visszaél a user, a staff megvonhatja ezt a védelmet az adott játékostól.

- Kerüld, hogy a hangulatod vagy a másik játékossal való viszonyod befolyásolja a karaktered. Ha valakivel összeveszel, az nem jelenti automatikusan, hogy a karakterek is rosszban vannak.

- Csak a saját karaktered irányítsd! Az, hogy a másik miként reagál rád, azt engedd, hogy ő döntse el!

- A fentiből következik, hogy a karakter cselekedeteit feltételes módban írd le, hiszen nem tudhatod, hogy a másik miként reagál így az események más irányt válthatnak, mint amit elképzeltél.

- Bárki, bármelyik játéktéren szabadon nyithat új témát játék céljából. Ilyenkor a téma címe lehet egy általatok kitalált cím, vagy egyszerűen csak a résztvevő karakterek neve valamint legyen benne a játékmód rövidítése, Ismerkedős, Küzdelem stb... Pl. Peti&Panni (Ism.)

- Egy játék kezdő postjában mindenképp legyen külön feltüntetve a résztvevő játékosok nevei és a játékmód típusa. A normál és nagy küldetésekben ezt a mesélő fogja megtenni.

- Ha egy játékkal végeztetek szóljatok egy felelős staffnak (Nezu) aki lezárja azt.


Játéktípusok

Kaland:
Mesélők által levezényelt játékok, amik általában csak néhány fős, kisebb történeteket mesélnek. Ezeket a történeteket, egy mesélő irányítja, bár játékos is pályázhat meg mesélést. Ilyenkor a mesélő határozza meg a kerettörténetet, az események folyását, a határidőt stb. Ahhoz, hogy a karakterek fejlődni tudjanak elengedhetetlen, így érdemes részt venni rajtuk. Ezek hossza minimum 5 kör és pénzjutalom mellet, időnként tárgyjutalomra is lehet számítani. Egy karakternek egyszerre 3 ilyen játéka futhat, azonban ha úgy látjuk, hogy képes többet is elvállalni kérhet engedélyt többre.

Esemény:
Hasonló a kalandokhoz ám itt nem csupán néhány főt mozgat, hanem az egész oldalra kihathat. Ezek nem csak játékos méretben, de történetben is nagyobb volumenűek lehetnek, amik akár komoly kihatással is lehetnek az oldal történetére. Eseményt csak és kizárólag mesélő indíthat.

Ismerkedős játékok:
Ilyen játékot bárki indíthat és bár külön jutalom nem jár hozzá, a fejlődéshez szintén elengedhetetlen (csak úgy mellékesen pedig érdemes lehet kapcsolatokat kiépíteni a karakternek.) Ezeknek minimum három köröseknek kell lenniük, (Lehet kevesebb azonban a Tier lépéshez akkor már nem használható fel) és az sincs megszabva, hogy maximum hány karakter vehet részt rajta. Legfeljebb 5 ilyen játékod futhat, de ahogy a küldetéseknél úgy itt is, külön engedéllyel kitolható.

Harci játékok:
Ahogy a neve is mutatja, annyiban különbözik az ismerkedős játékoktól, hogy itt főként a harc kapja a főszerepet. Szintén bárki és bárhol indíthat ilyen játékot, ám érdemes észben tartani, hogy ha mondjuk a belváros közepén álltok le harcolni minden különösebb ok nélkül annak a játékon belül következményei lesznek. Jobb esetben egy kötelező "büntető" játékban kell részt venni, rosszabb esetben mondjuk kicsaphatnak az iskolából vagy akár automatikusan bűnözővé válsz. Ezért is vannak külön helyszínek fenntartva, ahol szabadon próbálgathatók az emberek képességei. Legfeljebb 3 ilyen játékod futhat egyszerre.

Múltidéző:
Egy speciális játék ami az ismerkedős játékokhoz hasonló, azonban ezek nem a jelenben játszódnak, hanem értelemszerűen a múltban. Ez az olyan játékoknál lehet hasznos, ahol mondjuk két karakter gyerekkori kalandjait akarjátok kijátszani. Azonban vigyázzatok, hogy ezek a játékok ne befolyásolják túlzottan a jelent, gondolok itt arra, hogy egy olyan traumát él át a karakter, ami nagy hatással lenne rá de az aktuális jellemébe nem fér bele. A kezdő postba mindig írjátok bele, hogy melyik évben jártok. (az oldal a mai időben játszódik)

Játékstílusok
Az oldalon kétféle játékstílus létezik. Normál és hardcore(HC). Míg normál módban a karakterek nem halhatnak meg vagy nem ölhetik meg őket valamint súlyos és maradandó sérülést (végtag, érzékszerv  elvesztés stb.) és börtönbe sem kerülhet csak a tulajdonos belegyezésével, addig viszont hardcoreban ez a megkötés nem él, azonban a visszaélések elkerülése végett azért így is van néhány szabály.
A szabad ölés csak a HC játékosok között megengedett. Egy normál játékos ugyan úgy nem ölhet meg egy HC-t és fordítva.
Az, hogy milyen stílusban játszol, már az előtörténet során jelezni kell.
Normál játékosok bármikor válthatnak HC-re ha szeretnének, akár játék közben is ám HC játékos csak azon kívül válthat vissza. Tehát azok a játékok amiket HC-ben kezdtél el, úgy is maradnak.
A normál játékosok "megkötései" csak a sérülésekre és a halálra terjed. Ettől független, ha indokolt, ők is ugyan úgy elveszthetik a felszereléseiket, kicsaphatják őket az iskolából vagy bevonhatják a hősengedélyüket.
Ha Váltani akarsz akkor azt nálam egy pm-ben teheted meg.
Nezu
Nezu
Admin

Posts : 98
Reputation : 3
Join date : 2017. Dec. 06.

Character sheet
Játékstílus :
Yen: 99999999

Felhasználó profiljának megtekintése http://bokunoheroacademy.forumotion.com

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.