Dr. Botanikus Vámpír

Go down

Dr. Botanikus Vámpír

Témanyitás by Aritme on Vas. Márc. 11, 2018 10:30 pm

Játékmód: Hardcore
Név (eredeti): Aritawa Mentara. (65)
(alias:) Aritawa Aidara(55)/Aritawa Ichibara(45)/Tepeslav Aidara(35)/Hamawari Mentara (25)
Becenév: Aritme
Nem: lány
foglalkozás: polgár (orvos/botanikus)
kor: 65 (25 nek néz ki)

Kinézet. Húszas éveiben járó lány. A korához képest egy kicsivel több igényt fordít az eleganciára.

Jellem: az életét nagyban meghatározza a kettőssége, mivel élete egyik felét mindenki elől el akarja rejteni. Ami egyáltalán nem egyszerű, mert ahhoz, amit a világnak mutat, szüksége van arra, amit elrejt előle. Ebből a kettősségből akad, hogy nem bízik meg senkiben, és csak nagyon kevés embert enged közel magához. Ráadásul még előttük is titkolózódik. A quirkjéből eredően szereti azokat a helyeket, ahol az átlagosnál több növény is megtalálható. Ennek a fordítottja is igaz, ha teheti kerüli a sivatagokat, és az épületek belsejét. (Természetesen kivételt képeznek az üvegházak, és a hasonlóak.) A nevét és a korát aszerint szokta változtatni, hogy számára mi a megfelelőbb. Ebben azok segédkeznek neki, akik tudnak a quirkje másik oldaláról. (Bár a lány elmondása szerint ez egy második quirk.) Ezek az apja, és az apja legjobb barátja. Erről viszont egy kicsit később.

quirk:
A feljegyzett: A növények életkorát tudja manipulálni.

Amit Aritme használ: állattól/embertől életet lop, növénynek életet ad.

A tényleges: A quirk lényegében életerőmanipuláció.
Fizikai kontaktus alatt el tudja venni, vagy tud adni életerőt, cserébe ő megkapja vagy elveszíti azt. Ez működik emberen, állaton és növényen is.
(A quirk képése esetén elérhető, hogy ne kelljen közvetlenül érintkeznie az élőlényekkel, hanem mondjuk kesztyűn/falakon vagy levegőn keresztül, de a közvetlen mindig erősebb)
Ez nem gyógyít, tehát ha esetleg halálos sebet kapna (és nem kapna megfelelő ellátást) akkor a quirk ellenére is meghalhat. Ha valakitől elveszi az összes erejét, az meghalhat, ehhez azonban huzamosabb ideig kell fenntartani a kontaktust az élőlény arányaihoz képest. (Egy átlagos embernél nagyjából negyed-fél óra, egy kisebb rágcsálónál nagyjából fél-másfél perc)
A quirkje segítségével képes rövid időre megerősíteni magát, illetve változtatni az öregségén. (Ha életerőt vesz, akkor fiatalodik, ha ad akkor öregszik.) És a testi adottságai is ehhez igazodnak. Tehát nem fog meghalni vénségben, mikor 15 évesnek számít és a többi velejáró..
Mikor valakitől közvetlenül vesz el életenergiát, az először fáradságot érezhet, és ha csak rövid ideig áll fenn a kapcsolat, akkor semmi komoly nem történik, egy kis pihenéssel visszaszerezhető. Huzamosabb idő után, akár élettani problémák is felmerülhetnek (tipikus vénkorban megjelenő bajok: nagyothallás, csontritkulás stb.) Ezek pihenéssel már nem oldhatóak meg. A végső stádium a halál.
Ha túlhasználja a képességét akkor visszafejlődhetnek a testi képességei (nem ugyanolyan erős mondjuk egy 18, egy 30, meg egy 75 éves ember) vagy meg is halhat. (Akármelyik oldalt túl hosszú útra merészkedne)
Mivel a növényeknek egyszerűbb felépítésük vannak, mint az állatoknak, azokra gyorsabban hatnak, és nem is adnak/nem kell nekik adni annyi életerőt, amennyit az állatoknál kell. A méretarányok itt is érvényesek, csak az elhanyagolható értékük miatt nincs értelme összehasonlítani őket.
Egy fát például több energiába kerül megnöveszteni, mint egy rózsabokrot.


Előtörténet:

Egy vámpír vagyok. Nem az a közönséges értelemben vett vámpír hófehér vagy éppen napsütéstől csillogó bőrrel, koporsóval és még kiálló hegyes fogaim sincsenek. Ráadásul se a napfény, se a fokhagyma nem veszélyes rám nézve. A karót, meg a lefejezést nem próbáltam, de az szerintem akkor is halálos, ha az ember nem vámpír, szóval ezeket az opciókat inkább kihagytam. Az egyetlen, ami miatt vámpírnak nevezem magamat, hogy az emberi vér szívása feltölt élettel. Technikailag bármilyen állat vére elérheti a hatást. Viszont az emberi vérhez a legkönnyebb hozzájutni. Mindenféle balesetek, véres viadalok, meg a többi. Ha az ember tudja, hogy hol, kit és mivel keressen, akkor könnyen meg tudja találni, amire szüksége van. Főleg, ha az apjának egy orvos a legjobb barátja...
No, az apám. Ő is egy csodabogár. Bár kevésbé se olyan groteszk az élete, mint az enyém, de néha nagyon fura érzés, hogy sokkal lassabban öregszik, mint egy átlagos ember. Szám szerint kifejezve nagyjából fel vagy négyszer olyan lassan. Ez éppen attól függ, milyen hatások érik az idegeit. Belegondolni is rossz, hogy ha nem lopnám mások életerejét, akkor most idősebb lennék, mint a saját apám.
Viszont lopom mások életerejét. Anyám meghalt mikor születtem. Apám szerint már akkor megmutatkozott a tehetségem, és sajnálatos módon ennek az anyám itta meg a levét. Bár ez nem bebizonyított tény. Meg szerintem nem is igazán lehetséges a quirkem néhány korlátja miatt. Bár sosem léptem át a két végletet, de van egy olyan érzésem, hogyha véletlenül fiatalabb lennék, mint amikor megszülettem, akkor egyszerűen megszűnnék létezni. A másik határ, amit nem akarok átlépni az a hetven éves kor.  Már a hatvanöt is sok volt, mivel a fizikai erőm határozottan megcsappant, anélkül, hogy a megfelelő mennyiségű tapasztalat lett volna a hátam mögött. Akkor volt a legnehezebb visszanyernem a formám, mert nehezebb volt elkapni bármit is, aminek az életerejét elszívhattam volna. Ráadásul az apámnak se akartam elmondani, hogy "picit" túllöttem a határaimon. Végül is, egy kamasz lányka voltam (még ha egy öregasszony testében is), az apám, meg az apám volt, még akkor is, ha fiatalabbnak nézett ki, mint én. Így hát sokáig azon éltem, ami belemászott a csapdákba, míg vissza nem sikerült érnem arra a pontra, amíg már saját magam is tudtam "vadászni".
Ez egy nagyon jó tapasztalat volt arra, hogy nagyjából hol vannak a határaim, és azóta van az apám irodaházának a legfelső szintjén kinőtt egy teljes üvegház alig pár nap alatt. Utána meg nagyjából egy hónapig viselhettem a következményeit. Még szerencse, hogy apám nem is jár erre, így miután elkértem apámtól az emeletet "kutatási" szándékkal, már meg is volt, hogy hol fogok dolgozni. Ez történt nagyjából ötven éve. Azóta egy kicsit jobban tudom irányítani a dolgokat, és effektivebben tudom befolyásolni mások, és saját életerőmet. Persze manapság mindenki hős akar lenni, ezért tele vannak az iskolák mindenféle álmodozókkal. Na most képzeljetek el engem, ahogy másokból szívóm ki az éltető vért az iskolatársaimból. Vagy éppen a tanároktól. Ha pedig a növénynövesztő quirkemre hagyatkoznék, akkor is legalább egy kis mennyiségben újra kéne töltenem a raktáraimat, ráadásul titokban, ami iskolai felügyelet mellett nem lenne éppen a legegyszerűbb. Így hát elvégeztem egy orvosit, ahol megtanultam az emberi test alap felépítését, meg egy biológus szakot, ahol megismerkedtem a botanika alapjaival. És ezeket a tudásokat használom, hogy minél jobban kiaknázzam a bennem rejlő képességeket, anélkül, hogy a hőssé válás nehéz útját választottam volna.
És hogy mért nem bukok le azzal, hogy már vagy ötven éve huszonévesnek nézek ki? Mint mondtam, apámnak van egy nagyon jó orvos barátja, akit évtízedenként meglátogatunk, és akkor egy kis segítséggel újra meg újra készít számomra egy anyakönyvi kivonatot. Persze nem ingyen, de keresek magamnak, annyit, hogy ezt meg tudjam fizetni.
Így akárhol bukkanok fel, akármelyik életkorommal, minden lehetőségre felkészülve hordom magamnál az összes igazolványomat, és megpróbálok a quirkem használata nélkül segíteni az embereken. Nem csak a Hősök az igazi hősök. Néha elgondolkozom, mennyivel egyszerűbbek lennének a dolgaim, ha nem ilyen pusztító és önpusztító képességem lenne, de egy lábadozó beteg mosolya, vagy egy piaci vásárló elégedettsége, mikor az érett gyümölcsöt elteszi a kosarába, mindig azt az érzést kelti bennem, hogy ezért igenis érdemes volt lemondani a nagybetűs Hős-létről. Bár ha nagyon akarnám, még könnyen meg tudnám szerezni az inkognitóm a tinédzser koromra.
Mondjuk szeretek ragaszkodni a húszon éves korszakomhoz, mert ebben a koromban érzem magam a legjobban.
Aritme
Aritme

Posts : 15
Reputation : 0
Join date : 2018. Mar. 05.

Character sheet
Játékstílus : Hardcore
Yen: 11000

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Dr. Botanikus Vámpír

Témanyitás by Nezu on Vas. Márc. 11, 2018 10:46 pm

Elég minimalista történet lett, de ami szükséges benne van így elfogadom

A karaktered korát és életét is figyelembe véve kapod a jutalmat.
Kezdő tőkéd: 10000 yen
Kezdő tulajdonságaid: 1 C, 4 D, 1 E tier amit szabadon oszthatsz szét.
Kérlek mielőtt elkezdesz játszani ezek alapján írd meg az adatlapod és jó szórakozást
Nezu
Nezu
Admin

Posts : 98
Reputation : 3
Join date : 2017. Dec. 06.

Character sheet
Játékstílus :
Yen: 99999999

Felhasználó profiljának megtekintése http://bokunoheroacademy.forumotion.com

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.