Infó az akadémiáról

Go down

Infó az akadémiáról  Empty Infó az akadémiáról

Témanyitás by Nezu on Kedd Feb. 06, 2018 7:12 pm

Mivel a hős szó mint szakma égett a köztudatban, mint minden más szakma is megkapta a saját iskoláját, ahol a diákok kitanulhatják annak minden csínját-bínyját. Az összes ilyen iskola közül a Japán U.A hősképző akadémia vált a leghíresebbé, és nem csak az országban, de világon is a legnagyobb és legismertebb hősöket termeli ki magából. Maga a létesítmény rendelkezik mindennel amire csak szükség lehet. Modern eszközökkel felszerelt tantermekkel, kollégiummal, saját sportpályával és hatalmas kiképző központokkal, ahol a gyakorlati tanórák zajlanak. Az akadémia rendkívül híres biztonságáról, aminek egyik legnagyobb jellegzetessége az egész komplexumot körbeölelő fal és biztonsági kapu, ami azonnal bezárul ha olyasvalaki próbál belépni, aki nem rendelkezik belépési igazolvánnyal.
Miután a diákok elvégezték az alsó középiskolát, ami körülbelül 14-15 éves korukra esedékes, lehetőségük nyílik jelentkezni az akadémiára. Ehhez egy felvételi teszten kell megfelelniük, ami írásban zajlik és amit ha sikerrel vesznek, felvételt nyernek az akadémiára.
Maga az iskola három fő tagozatra (Hős,Támogató és előkészítő) van bontva és azon belül is több alttagozatra avagy szakra osztották fel. Az iskolát leghamarabb három, míg legkésőbb 6 év alatt lehet elvégezni. Egy tanév Április elsejétől, Március elsejéig tart.

Előkészítő tagozat (G)
Minden leendő hős, a felvételt követően ebbe az osztályba kerül. Itt az általános középiskolai tanulmányaik mellet, a diákok elsajátíthatják a hős szakma alapjait és a hősi élet mibenlétét, felmérik a képességeiket és segítséget kapnak abban, hogy a quirk illetve egyéb képességeiket a lehető legnagyobb mértékben képesek legyenek kihasználni, hogy a hozzájuk leginkább illő szakra mehessenek tovább. Maximum három évet kell itt eltölteni a diákoknak mielőtt egy gyakorlati vizsga keretén belül átlépnének valamelyik felsőbb tagozatra. A vizsga lényegében egy második felvételi amit három havonta (Május, Augusztus és December) tartanak meg. Különlegessége, hogy ezekre a vizsgákra bárki jelentkezhet akár már az első évben is ha elég felkészültnek érzik magukat és az itt elért pontszámok alapján dönthetnek a "továbbtanulásról". Azok akik a vizsgán megbuknak elbocsátják az akadémiáról. Az F és az E osztályhoz nem kötelező gyakorlati vizsgát tenni.

Támogató tagozat (F-D)
A támogató tagozatba az a diákok kerülnek, akik valamilyen okból nem voltak túl eredményesek a gyakorlati vizsgán. Általában azok a nebulók sorolhatok ide, akinek képességeik inkább támogató jellegű (mint például a gyógyítás), vagy a szakma tekintetében teljesen haszontalan, legextrémebb esetben pedig azok, akik egyáltalán nem rendelkeznek quirkel. A támogató osztályban végzett fiatalkor, kivétel nélkül egy már befutott hős irányítása alá kerül szárnysegédként.
Az F osztály az úgynevezett menedzser szak. Az itt tanuló diákok fókuszában a hősügynökségek működése, rendszere és annak fenntartására irányul.
Az E osztály egyfajta műszaki és fejlesztési szak. Az itt lévő növendékek a különféle felszerelések, eszközök javítására és elkészítésére szakosodnak, ezen felül lehetőséget kapnak a saját találmányaik debütálására is.
A D osztályba kerülnek az olyan diákok, akik leginkább segíteni tudnak a többi hősnek/növendéknek, ám egyedül nem képesek a feladatokat teljesíteni. A gyógyítók vagy a különféle támogató quirkkel rendelkezők gyűjtőhelye.

Hőstagozat (C-A)
A hőstagozat a tehetségesebbek számára fenntartott osztályok, akikben látják a potenciált, hogy önmagukban is képesek megállni a helyüket mint hős. A támogató tagozathoz képest, jóval több gyakorlati órákon vesznek részt és sokkal nagyobb hangsúlyt kapnak az egyéni eredmények. Az itt végzősök, sokkal nagyobb támogatást kapnak, így sokan már az akadémia elvégzése után saját ügynökséget alapítanak.
A C osztály az úgynevezett elhárító hősöket képezik ki. Ők elsősorban arra specializálódnak, hogy a különféle katasztrófákat, baleseteket megelőzzék és elhárítsák. Gyakran segítik a tűzoltók, mentők és más hősök munkáját.
A B osztály a harci hősök termőhelye. Legfontosabb feladatuk a különféle bűncselekmények megelőzése és a bűnözök elfogása. A diákok fő tanterve a harcokra alapozik, hogyan küzdjenek nagy erővel de mégis körültekintően és felelősségteljesen ahogy egy hőshöz illik.
Az A osztály a két szak olvasztótégelye és a legtehetségesebbeket fogja össze, akik mindkét fentebbi feladatot a legnagyobb precizitással lesznek képesek végrehajtani.

Ahhoz, hogy valaki az A osztályba kerüljön elsődlegesen kiemelkedő eredményt kell elérnie a  gyakorlati vizsgán ám, az iskola biztosít lehetőséget a későbbi bejutásra is. Utóbbi rész igaz a többi osztályra is. Az egyik leghíresebb ilyen, a U.A sportfesztivál ami mostanra rangosabb eseménnyé nőtte ki magát mint az olimpia. Az eseményen a diákod különféle versenyszámokban bizonyíthatják tehetségüket az iskola falain kívül, beleértve a különféle hősügynökségeket, akik előszeretettel csapnak le a tehetséges fiatalokra gyakorlati helyeket biztosítva ezzel.
Nezu
Nezu
Admin

Posts : 98
Reputation : 3
Join date : 2017. Dec. 06.

Character sheet
Játékstílus :
Yen: 99999999

Felhasználó profiljának megtekintése https://bokunoheroacademy.forumotion.com

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.