Információ a hősökről

Go down

Információ a hősökről  Empty Információ a hősökről

Témanyitás by Nezu on Szer. Feb. 14, 2018 8:56 am

A hős, mint személy és mint szakma rendkívül népszerű és híres lett világszerte. Azok, akik ezt a neves titulust viselik, általánosságban elmondhatják magukról, hogy hatalmas rajongótáborral rendelkeznek és a legtöbb helyen tisztelet, valamint csodálat fogadja őket bárhová is mennek. Nem ritka jelenség mikor egy-egy baleset vagy bűnöző ellen vívott harc hatalmas nézősereget von maga köré sőt, olyan esetek is előfordulnak, mikor valaki csak azért sodorja magát veszélybe, hogy találkozhasson kedvencével. Persze nem mindig volt ez így. Az első quirk megjelenéseket követően mikor először "alkalmaztak" hősöket, még az egész világ szkeptikus volt és senki sem hitt abban, hogy hosszú távon működőképes lesz, ám az első hősök rácáfoltak erre. Elhivatottságuk, kitartásuk, fegyelmük és rendíthetetlen hitük a jóban megmutatta, hogy igenis van létjogosultságuk a társadalomban és példa értékűvé vált.

De miben is különbözik egy hős, egy egyszerű Quirk használótól? A válasz első sorban a jogokban keresendő. Az átlag polgárok csak nagyon korlátozott mértékben használhatják nyilvánosan képességüket, másokon pedig egyáltalán nem használhatnak olyan Quirket amivel veszélybe sodorhatja embertársait. Egy hős jogot kap arra, hogy szabadon alkalmazza a quirkjét, illetve számos speciális felszereléshez való hozzáférést, hisz megkapta a megfelelő képzést arra, hogy felelősségteljesen használhassa azt. Viszont, a diákok még nem használhatják szabadon a képességeiket, még az iskola területén sem, csupán tanári felügyelet mellett.

Mint minden más szakmát úgy a hősöket is külön megfizetik a kormány által. Minél híresebb és eredményesebb annál jobban támogatja őt az állam. Ám nem minden hős csupán ebből él. Sokan vállalnak extra elfoglaltságokat, tanítanak mellette az akadémián, vagy a hírnevüket kihasználva vesznek részt fotózásokon, reklám és filmforgatásokon, de kihasználva a Quirkjük szabad használatát, segédkeznek más munkákban is (építkezés, szállítás stb.)
Viszont azok akik főállásban űzik a szakmát sem csak a "hősies" dolgokat teszik. Nem ritka látvány mikor egy hivatásos hős egyszerűen csak szemetet szed, segít építkezéseken, vagy egyéb más módokon segít a társadalom többi tagjának. A presztízs nagyon fontos a szakmában, amiért a legtöbb hős tesz is. Nem véletlenül annyira közkedveltek.

A hősöket alapvetően négy csoportba sorolják. Szárnysegéd, Elhárító, harci és profi hősök.
A szárnysegédek többnyire a frissen végzett diákok akik még nem elég híresek vagy tapasztaltak ahhoz, hogy egy saját hősügynökség alapíthassanak. Ezeknek a hősöknek még szükségük van iránymutatásra és vezetésre, hogy idővel kilépjenek "főnökük" árnyékából és saját ügynökséget nyissanak. Viszont nem ritka eset, hogy ez sosem történik meg.
Az elhárító hősök fő feladata a különféle balesetek, katasztrófák megakadályozása és megoldása, ritkábban veszik ki a részüket a harcokból hisz a képességeik kevésbé alkalmas erre a feladatra.
A harci hősök ahogy a neve is mutatja, harc-orientáltak, a bűnüldözés a specialitásuk.
A profi hősként azokra hivatkozunk akik a fentebbi két feladatra is tökéletesen alkalmasak, sőt lényegében bármilyen helyzetben feltalálják magukat így nem véletlen, hogy a legnépszerűbb hősök ide sorolhatók.
Nezu
Nezu
Admin

Posts : 98
Reputation : 3
Join date : 2017. Dec. 06.

Character sheet
Játékstílus :
Yen: 99999999

Felhasználó profiljának megtekintése https://bokunoheroacademy.forumotion.com

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.