Háttértörténetek - Felvezetők

Go down

Háttértörténetek - Felvezetők Empty Háttértörténetek - Felvezetők

Témanyitás by Toga Himiko on Szer. Ápr. 18, 2018 5:40 pm

Vérháború

A világ a hősöké.
Az ő oltalmuk alatt mosolyoghat minden polgár oly gondtalanul, és az ő figyelmük elől bujkál valamennyi bűnöző.
Mégis, minél erősebb a fény, annál nagyobb árnyékot teremt magának... Mindig is lesznek olyanok, akik a törvényt megkerülve próbálnak érvényesülni, és csak a megfelelő alkalomra várva lapulnak meg a homályban.
Benkei Asagami is ilyen embernek számított.
Jelentéktelen családba született, ám mire elért élete teljébe, Japán egyik legbefolyásosabb Yakuza családját tudhatta az irányítása alatt, amely képes volt fennmaradni a "hősök világában" is.
Tokióban, és más városokban is megannyi üzlet mögött az ő láthatatlan kezei nyúltak a bevételért, a felszínen törvényesen működő éttermektől kezdve egészen bordélyházakig, valamint fegyver és drogkereskedelemig.
Bár többször ült már börtönben, és a rendőrök is jól ismerték a nevét, sosem tudtak még semmi komolyabbat rábizonyítani, és a pár hónapos elzárásai is inkább üdülésnek számítottak a jól felszerelt magánzárkákban, amelyeket ügyvédei harcoltak ki neki.
Alvilági körökben csak úgy emlegetik, mint a "Don", ezzel hódolva a bűnözői hagyományoknak, amelyeket ez az idős férfi a legtöbbekkel ellentétben még képes volt fenntartani. A neve egyszerre jelent pénzt, befolyást, reményt és fenyegetést.
Mégis, hetvenes éveinek végén járva, Benkei már csak egy komolyabb feladatot állított saját életének. Gyermekei közül ki kell választania azt, aki képes lenne átvenni tőle alvilági "birodalmát". A megosztás szóba sem jöhetett nála, hisz az apróbb darabok akkor csak egymást marnák a növekedés érdekében, amely korai bukáshoz vezetett volna.
A profi hősök nem ostobák, és Benkei sosem becsülné alá őket. Erős, központi irányítás kellett a törvény alatt megbúvó hálózatának élére, pusztán egyetlen örökös, aki az egészet megkapja. Persze, az örökössel személye kérdéses volt. Jól kellett választania, hisz...
- Uram! Uram! - törték rá az idős férfira dolgozószobájának ajtaját.
Mivel kopogás nélkül, nagy hévvel nyitott rá testőre, Benkei feltételezte, hogy komolyabb biztonsági fenyegetésről lehet szó.
- Probléma akadt? - kérdezett vissza nyugodt hangszínen.
- Még nem tudjuk! De az lenne a legjobb, ha elhagyná a birtokot, Uram! Nem tudjuk garantálni a biztonságát!
- Részleteket akarok. - jelentette ki a yakuza család feje, dolgozószékéről egy centit sem mozdulva.
- Máris! - kezdett bele az öltönyös testőr. - Nem tudjuk hogyan, de egy különös objektum tűnt fel a villa főbejárata előtt, majd amikor az egyik biztonsági kiment ellenőrizni, egyszerűen besétált. Nem tudjuk, honnan került ide, hisz a birtokon sehol sem észleltük korábban, mintha egyszerűen csak ott termett volna egyből a bejáratnál. - vett egy kisebb levegőt a hadaró férfi. - Az objektum leginkább egy apró robothoz hasonlítható, ami bár instabilnak néz ki, mégse tudjuk megállítani. A lőfegyverek nincsenek rá hatással, ha pedig valaki megpróbálja lefogni, egyszerűen továbbsétál, mintha nem is érzékelné a külvilágot.
Benkei elgondolkozott egy pillanatra, majd felállt, és nyugodt léptekkel kisétált az erkélyre, ahonnan ráláthatott fényűző aulájára.
-Uram, ez itt nagyon veszélyes, nem tudjuk gara - a testőr szavait az idős maffiavezér hallgatta el kézemeléssel.
Immáron ő is szemügyre vehette a veszélyforrást, amelyre embere figyelmeztette.
A mozgó tárgy tényleg olyannak tűnt, akár egy apróbb robot, körülbelül kisgyermek méretű, nagyon egyszerű szerkezettel, rövid végtagokkal, és fájdalmasan lassú mozgással.
Mégis, hiába húzott már maga után két hatalmas testőrt, hiába püfölték mások vasrudakkal, vagy próbálták leszorítani, az apró látogató kis ütemű haladása megfékezhetetlennek bizonyult.
- Hívták a quirk specialistákat? - kérdezett rá Benkei.
- Fél perc és ideérnek a kijelölt pozícióikról. - vágta rá a mellette álló testőr.
- Hmm... - ahogy az idős férfi újfent lenézett a jövevényre, az különös mód megállt, majd ráemelte rajzfilmszerűen mosolygós fejrészét.
A fémszerkezet ezt követően megemelte rövid karjait, amelyekben egy apró ajándékdobozt mutatott fel Benkei-nek... S ezek voltak az idős maffiavezér utolsó pillanatai.
Egy éles villanást követően az egész villát egy őrjítő hangorkánnal járó robbanás falta magába, amely nem hagyott mást maga után pusztán a lomhán falatozó lángokat... És persze az "Asagami" családot, immáron kijelölt örökös, és vezető nélkül.
Toga Himiko
Toga Himiko

Posts : 11
Reputation : 0
Join date : 2018. Apr. 16.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.